Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Κοτόπουλο με άρωμα πορτοκαλιού, κρεμμύδι και πουρέ πατάτας


Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια
Ξύσμα και το χυμό από 3 πορτοκάλια
1/4 φλιτζάνι μέλι
3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1/4 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές κόλιαντρο

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ. Ενώστε τα υπόλοιπα υλικά και αλείψτε το
κοτόπουλο να καλυφτεί για 2 έως 4 ώρες.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °.
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ρίξτε 2/3 φλιτζάνι του μαρινάδα στο ταψί. Ψήστε κοτόπουλο και ραντίστε συχνά για 1 ώρα.
Μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Τους χυμούς από το ταψί τους βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να πήξουν, περίπου 10 λεπτά.

Περιχύνουμε με την σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε με καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: