Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Τηγανιτά κομμάτια κοτόπουλου με άσπρη σάλτσα

Υλικά
Για την σάλτσα:
1 1/2 φλιτζάνια μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για το κοτόπουλο
2 τεμάχια στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένα σε κομμάτια
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλιά σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδας
1 φλιτζάνι Αλεύρι

4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
3 φλιτζάνια φρυγανιά
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Κάνετε την σάλτσα
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη μαγιονέζα με το μέλι, τον άνηθο, την μουστάρδα, και το χυμό λεμονιού. βάζουμε αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε μαζί μέχρι να γίνει λεία και αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη.

Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου, την πάπρικα και μουστάρδα.
Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αυγά, και τριμμένη φρυγανιά σε 3 ξεχωριστά ρηχά πιάτα.
Ρίχνουμε λάδι σε τηγάνι και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε.
Δουλεύοντας σε παρτίδες, το κοτόπουλο περνάμε από το αλεύρι, και βουτάμε στα αυγά μετά από την φρυγανιά και Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό, περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Σερβίρετε με σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: