Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Καλαμάρι γεμιστό με σπανάκι


Υλικά
800 γραμ. φρέσκα καλαμάρια (σουπιές) και τα πόδια
150 γραμ. κατεψυγμένο σπανάκι
100 γραμ. τριμμένο ξερό ψωμί (ψίχα)
4 αυγά
ελαιόλαδο
μπαχαρικά
αλάτι
Μαϊντανός

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα καλαμάρια και πλένουμε σχολαστικά και να καθαρίζονται από το
εσωτερικό κόκαλο τους και κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια.
Τα κομμένα πλοκάμια τα βάζουμε σε τηγάνι με λάδι και τα τσιγαρίζουμε περίπου δέκα λεπτά.
Θα τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με λίγο νερό για άλλα πέντε λεπτά προσθέστε το ξεπαγωμένο σπανάκι, το τριμμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και μαγειρεύουμε. Προσθέτετε στο μείγμα τα αυγά χτυπημένα με πιρούνι και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζουμε τις κουκούλες των καλαμαριών αλλά μόνο κατά τα δύο τρίτα. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σαράντα πέντε λεπτά στους 160 βαθμούς. Σερβίρετε με το ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: