Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τσιζ κέικ σοκολάτας (Cheesecake)

Υλικά
Για την ζύμη
24 μπισκότα σοκολάτας
1 κουταλιά σούπας Ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση
3 σοκολάτες ψιλοκομμένες (375 γραμ.)
4 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια συν 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
4 μεγάλα αυγά


Για την Επικάλυψη
3/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 σοκολάτα, ψιλοκομμένη (125 γραμ.)
1 κουταλιά της σούπας Ζάχαρη

1/2 γλυκόπικρη σοκολάτα ξύσμα σε λουρίδες

Εκτέλεση
Για την ζύμη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° και βουτυρώνετε ένα ταψί. Ανακατέψτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν και προσθέτετε την ζάχαρη.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Απλώστε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί ομοιόμορφα και Ψήστε περίπου 5 λεπτά.  Αφήστε να κρυώσει πρίν βάλετε την γέμιση. Διατηρήστε τη θερμοκρασία του φούρνου.

Για την γέμιση
Ανακατέψτε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε μεταλλικό μπολ πάνω από κατσαρόλα νερό που σιγοβράζει (μπέν μαρί) μέχρι να λιώσει και γίνει ομαλή και λεία.
Αφαιρέστε μπολ από πάνω από το νερό και αφήστε να κρυώσει η σοκολάτα μέχρι να είναι χλιαρή αλλά ακόμα ρευστή.
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και κακάο σε σκόνη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο μίγμα. Ανακατεύοντας Βάλτε ένα ένα και τα αυγά.

Αναμίξτε το μίγμα με την χλιαρή σοκολάτα και χύστε την στο ταψί πάνω από την βάση μπισκότων. Ψήστε μέχρι το κέντρο να ψηθεί και βάζοντας ένα μαχαίρι να εμφανίζεται στεγνό, περίπου 1 ώρα.
Βγάλτε το να κρυώσει λίγο περίπου 5 λεπτά και με ένα μαχαίρι ξεκολλήστε γύρω τις πλευρές το κέικ από το ταψί και βγάζουμε σε πιατέλα.

Για την επικάλυψη:
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με την τριμμένη σοκολάτα και ζάχαρη σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Αφήστε να Κρυώσει ελαφρά και ρίξτε πάνω από το κέικ ομοιόμορφα να καλυφτεί καλά.
Αφήστε για περίπου 1 ώρα να σταθεροποιηθεί και βάλτε στο κέντρο της κομμάτια φλοίδες σοκολάτας που μπορείτε να κάνετε εάν ξύσετε την σοκολάτα με αποφλοιωτή.

Ας σταθεί 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: