Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ορεκτικό καναπεδάκια Ζαμπόν με Ελιά


Υλικά
12 φέτες ψωμιού για τοστ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
10 λεπτές φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
12 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι κομμένες στην μέση

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200˚.
Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη μπισκότων, κόψτε 24 κύκλους ή αστέρια από φέτες ψωμί του τοστ ψίχα.
Αλείψτε και τις δύο πλευρές του κάθε κύκλου με το
βούτυρο και μεταφέρετε σε ένα φύλλο ψησίματος. ψήνουμε στο φούρνο, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει και περίπου 10 λεπτά.
Μπορούμε απλά να τα ψήσουμε σε τοστιέρα και να αλείψουμε λίγο βούτυρο μετά.

Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το ζαμπόν, την μαγιονέζα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, την μουστάρδα σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας  μίγμα ζαμπόν σε κάθε κομμάτι τοστ και από πάνω από το καθένα μισή ελιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: