Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Κόκκινο Ρύζι στον φούρνο


Υλικά
Για την σάλτσα
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες χοντροκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
1 μικρή πιπέρια καυτερή χοντροκομμένη
 
Για το ρύζι
1 φλιτζάνι λάδι
3 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
6 πιπεριές πράσινες (5 χοντροκομμένες 1 κομμένο σε λεπτές φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
¾ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου


Εκτέλεση
Κάντε τη σάλτσα
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και πολτοποιήστε σε μια λεία σάλτσα. Περάστε την μέσα από ένα σουρωτήρι λεπτό σε ένα μπολ,
Βάλτε σε κατσαρολάκι την σάλτσα και φέρεται σε βρασμό ελαττώνουμε σε μέτρια την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει περίπου 20 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την σάλτσα να κρυώσει.

Κάντε το ρύζι
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ψιλοκομμένο πιπεριές μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε την σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά.
Μεταφέρετε το μείγμα ρυζιού ταψί βάλτε τον ζωμό κοτόπουλου καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι το υγρό να απορροφηθεί και το ρύζι να είναι τρυφερό, 30-40 λεπτά.

Σερβίρετε και γαρνίρετε με φέτες πιπεριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: