Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ταμπουλέ Ελληνικό (Tabbouleh)

Υλικά
3 φλιτζάνια φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα
1½ φλιτζάνια φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ρόδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι γλυκού. Κανέλα
4 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

2 φλιτζάνια πλιγούρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ το πλιγούρι και βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστή αφήνουμε να μουλιάσει για 2 ώρες και στραγγίζουμε.
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ σκεπάστε με μεμβράνη φαγητού και βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: