Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τάρτες Πορτοκαλιού

Υλικά
200 γραμ. αλεύρι
140 γραμ. βούτυρο
70 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
1 κουταλιά γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κρόκο αυγού
Σαντιγύ Διακόσμηση
400 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml ύδατος
70 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 ζελατίνες


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ψιλοκομμένο βούτυρο, τους κρόκος αυγού, την φλούδα πορτοκαλιού και φτιάχνουμε μια λεία ζύμη.
Βάλτε σε πλαστική σακούλα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 ώρες. Πλάθουμε την ζύμη σε φύλλο πάχος 3 mm κόβουμε με καλούπια, στρογγυλά και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά στους 180.
Φτιάχνουμε το πορτοκαλί ζελέ
Ρίχνουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να διογκωθεί, τότε την βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό να διαλυθεί και αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη και το χυμό.
Βάζουμε κυλινδρικό καλούπι στο μέγεθος του μπισκότου βάζουμε κάτω το μπισκότο, χύνουμε σε κάθε κύλινδρο τον ζελέ πορτοκάλι και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξουν.

Μετά αφαιρούμε τον κύλινδρο βάζουμε από πάνω λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι και γαρνίρουμε με σαντιγύ και κομμάτια πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: