Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Στήθος κοτόπουλου με μήλα και κρασί μελιού


Υλικά
4 κομμάτια Στήθος κοτόπουλου
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
2 κουταλιές σούπας μέλι
5 κουταλιές σούπας λευκό ή κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μέλι με το κρασί και το κύμινο.
Αλείφουμε με το μίγμα μελιού κρασί τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αφήνουμε για λίγο σε μπόλ.

Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο καθένα από μια στρώση μήλα και από πάνω τοποθετούμε από ένα κομμάτι κοτόπουλου.
Αλατίζουμε και μοιράζουμε το μίγμα μελιού σε όλα.
Κλίνουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο σε φακέλους και τους βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200ο  για 35 λεπτά.

Τα ψημένα φιλέτα τα κόβουμε διαγώνια τα βάζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με ψητά μήλα. Σερβίρετε με σαλάτα ή ζυμαρικά και σάλτσα από τον χυμό του αλουμινόχαρτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: