Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μίνι μπουκιές καπ κέικ (cupcake)


Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκού βανίλιας
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια σοκολάτα σε μικρά τεμάχια

Για την κρέμα
2 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι Βούτυρο
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια


Εκτέλεση
Για τα  cupcakes
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º και περνάμε με λιωμένο βούτυρο 24 θήκες μάφιν.
Στον φούρνο μικροκυμάτων βάλτε σε γυάλινο μπολάκι την σοκολάτα να λιώσει.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλιας σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αυγό και βαθμιαία ρίξτε στο μίγμα το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Ανακατέψτε την λιωμένη σοκολάτα και με κουτάλι βάλτε στα έτοιμα μάφιν θήκες γεμίζοντας τα 3/4.

Ψήστε για 18-20 λεπτά ή μέχρι τις κορυφές να ανοίξουν και αφήστε για 10 λεπτά σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα
Στον φούρνο μικροκυμάτων βάλτε σε γυάλινο μπολάκι την σοκολάτα να λιώσει μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, την βανίλια και την λιωμένη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε με μίξερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Για το σερβίρισμα
Με μικρό μαχαίρι αφαιρούμε λίγο από το κέντρο κάθε μάφιν και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια κέικ.

Ανακατεύουμε το τρίμμα κέικ με 2/3 κρέμα σοκολάτας και γεμίζουμε τα κάπ κέικ. Γαρνίρουμε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: