Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πουτίγκα ψωμιού

Υλικά
6 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο, συν για τη λίπανση
1 ψωμί λευκό για σάντουιτς χωρίς κόρα
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¼ κουταλάκι γλυκού Αλάτι
3 αυγά
3 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τον φούρνο στους 200 ° C.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με βούτυρο.
Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε στο μούλτι και χτυπήστε σε ψιλά ψίχουλα.
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να πήξει.

Χτυπάμε στο γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια σε ένα ομαλό μίγμα, βάλτε το μίγμα αυγών και ανακατεύουμε με τα ψίχουλα ψωμιού.
Μεταφέρετε στο λαδωμένο ταψί και ψήστε μέχρι να διογκωθεί και να γίνει ελαφρώς σφιχτή, και να ροδίσει, περίπου 2 ώρες.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς η πουτίγκα θα ξεφουσκώσει καθώς κρυώνει.

Κόψτε σταυρωτά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: