Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ελληνικό Burger με Ρόκα, ντομάτες και φέτα

Υλικά
4 πίτες ολικής αλέσεως
1/4 φλιτζάνι γάλα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 κιλό άπαχο αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
1 αυγό
3 φλιτζάνια ρόκα
1 μεσαία ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/3 φλιτζάνι τριμμένη φέτα


Για την Σάλτσα
2/3 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι

Εκτέλεση
Φούρνος θερμότητας στους 350 ° F.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το κρεμμύδι, το αυγό, το σκόρδο, τα βότανα και το χυμό λεμονιού και αναμιγνύουμε. Προσθέστε τον κιμά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά τον κιμά και πλάθουμε 4 μπιφτέκια όχι πολύ χοντρά.
Σε ένα τηγάνι που έχει πυρώσει στην φωτιά βάζουμε τις πίτες που τις έχουμε αλείψει με λίγο λάδι να ψηθούν και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στο τηγάνι αυτό μετά σε υψηλή θερμοκρασία ψήνουμε τα μπιφτέκια, για ​​2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν μέσα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το μέλι. Ανακατέψτε το αγγούρι το αλάτι και το πιπέρι όσο χρειάζεται. Βάζουμε κάθε πίτα, σε πιάτα προσθέτουμε την ρόκα και περιχύνουμε με σάλτσα προσθέστε το μπιφτέκι, ντομάτα και κόκκινο κρεμμύδι πασπαλίζουμε με φέτα.

Σερβίρετε με σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: