Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ντομάτες γεμιστές με ομελέτα και ζαμπόν


Υλικά
6 ντομάτες μεγάλες
5 φέτες ζαμπόν
5 αυγά
Λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί
1 κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε από πάνω μία φέτα.
Με κουταλάκι αφαιρούμε από μέσα την ντομάτα αφήνοντας ένα πάχος στα τοιχώματα.
Σε τηγάνι βάζουμε λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε την ντομάτα που αφαιρέσαμε κομμένη σε ψιλά μαζί με το ζουμί της να πάρει μια βράση
Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια να γίνουν ομελέτα ρίχνουμε την φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε.

Σε πυρέξ βάζουμε τις ντομάτες τις γεμίζουμε με την ομελέτα ρίχνουμε σε κάθε ντομάτα από μία κουταλιά τριμμένο τυρί και βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε με ψωμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: