Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μάφιν κιμά με σαλάτα

Υλικά
1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
2 φλιτζάνια βρώμη
Αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/3 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Τεμαχισμένα μαρούλι, τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένες ντομάτες

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο
Ανακατέψτε καλά τον βόειο κιμά, το γάλα
εβαπορέ, τα αυγά, το κέτσαπ, την βρώμη, τα μπαχαρικά, το μαύρο πιπέρι και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χωρίστε μείγμα του κιμά σε 20 μάφιν μπολάκια και ψήστε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι ψηθούν στο κέντρο.
Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν από την αφαίρεση από το μπολάκια.

Σερβίρουμε τα μάφιν πάνω από μαρούλι, τυρί και ντομάτα, εάν είναι επιθυμητό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: