Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Καραμέλες σοκολάτας


Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 φλιτζάνι νισεστέ (καλαμποκάλευρο)
1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
2 πακέτα σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια

Εκτέλεση
Σε ένα τετράγωνο ταψί βάζουμε αλουμινόχαρτο και βουτυρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την μαύρη ζάχαρη και το νισεστέ και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και της σοκολάτες και Ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 25 έως 35 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να γίνει καραμέλα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά ανακατώστε την βανίλιας και αμέσως χύστε στο έτοιμο ταψί.
Ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου Κάνει περίπου 2 1/2 κιλά.
Βγάλτε από το τηγάνι, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και κόψτε σε περίπου 2 πόντους πλατείες ή στο μέγεθος που επιθυμείτε και τυλίξτε χωριστά σε πλαστικό περιτύλιγμα, στρίβοντας άκρα.

Φυλάξτε τα στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε μέσα σε 7 έως 10 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: