Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μακαρόνια στο φούρνο με τυρί και ντομάτα


Υλικά
400 γραμ. μακαρόνια
40 γραμ. αλεύρου
45 γραμ. βούτυρο
1/2 λίτρο γάλα
125 γραμ. τυρί τριμμένο
6 ντομάτες
1 φλιτζάνι μανιτάρια
μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού
Μοσχοκάρυδο
τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι


Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια με αλάτι σε νερό.
Στ τηγάνι βάζουμε 40 γραμμάρια αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα, να περνούν ένα βρασμό.
Στη σάλτσα βάλτε 100 γραμ. τυρί, αλάτι, πιπέρι και ελαφρά πασπαλίστε μοσχοκάρυδο.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τα μανιτάρια σε φέτες.
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα μακαρόνια.
Ρίχνουμε την σάλτσα βάζουμε σε πυρέξ  απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 ° C για περίπου 35 λεπτά.

Γαρνίρουμε με βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: