Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Στήθη κοτόπουλου γεμιστά με βότανα και προσούτο


Υλικά
4 στήθος κοτόπουλου με οστά
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι συν 12 κλωναράκια
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν
4 λεπτές φέτες προσούτο
4 φέτες τυρί
Μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι Ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κάνετε από ένα
μεγάλο κόψιμο σε κάθε στήθος κοτόπουλου.
Ανακατεύετε όλα τα βότανα μαζί και με αυτά αλείφετε το κοτόπουλο αλλά βάζετε και στην σχισμή που έχετε κάνει.
Τυλίξτε το κάθε κομμάτι του τυριού με μια φέτα προσούτο και προσθέστε το στην σχισμή.
Βάλτε 3 κλωναράκια θυμάρι κάτω από κάθε στήθος.

Ζεσταίνετε το φούρνο να 250˚.  Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και ψήστε για 6-8 λεπτά.
Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 18 λεπτά. Αφαιρέστε και βγάλτε τον σπάγκο βάλτε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέστε τα λεμόνια στα 4 κομμένα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, 3 λεπτά Προσθέστε το ζωμό και αφήστε να μειωθεί το ζωμό κατά το ήμισυ
Σερβίρετε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με βραστά λαχανικά και πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: