Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μπαλάκια με Πεπερόνι και σκόρδο στο φούρνο

Υλικά
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πεπερόνι ψιλοκομμένο
1 Πρέζα κόκκινο πιπέρι
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα και λίγο για το πασπάλισμα
Αλεύρι
1 φύλλο ζύμη κουρού
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο
1 φλιτζάνι ντομάτα σε ψιλά κομματάκια

Εκτέλεση
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε πεπερόνι ψιλοκομμένο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι πεπερόνι να αρχίσει να γίνετε τραγανό, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε πιπέρι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι τα αρωματικά να βγάλουν το άρωμα τους, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μαϊντανό και σχοινόπρασο κομματάκια ντομάτας και ανακατέψτε να ενωθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε την παρμεζάνα. Μην σκουπίσετε έξω τηγάνι.


Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια βάζουμε την μία ζύμη κουρού την διπλώνουμε κατά μήκος και με ένα μαχαίρι κόψτε 12 ταινίες 3 πόντων.


Παίρνουμε κάθε λουρίδα την περνάμε από το μπόλ με το μίγμα να πάρει μίγμα επάνω της και την δένουμε - τυλίγουμε σε μπαλάκι ναι να εμποτιστεί με το μίγμα.
Μεταφέρετε τους κόμπους σε ταψί και στήστε τους τον ένα δίπλα στον άλλον. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο περισσότερο και καλύπτουμε με μεμβράνη αφήνοντας να ξεκουραστεί και να φουσκώσουν λίγο.


Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° και ρυθμίστε το ράφι του φούρνου στη μεσαία θέση.
Πασπαλίζουμε με τυρί πεκορίνο.
Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 25 έως 30 λεπτά.



Αφαιρέστε από το φούρνο και αμέσως με μια βούρτσα αλείψτε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε ελαφρά με περισσότερη παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως με σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: