Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μπισκότα σοκολάτας

Υλικά
4 φλιτζάνια κομμάτια Σοκολάτας
2 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρίσεις
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλιας
3 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°.
Λιώνουμε 2 σε μπέν μαρί ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία σοκολάτα και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.

Χτυπάμε το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη και την βανίλιας στο μπολ του μίξερ.
χτυπώντας π0ροσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αυγό.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και βαθμιαία προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια κομμάτια σοκολάτα.

Σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μίγμα και ψήστε για 8-9 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να διογκωθούν. Αφαιρέστε τα ψημένα μπισκότα και βάλτε τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: