Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πατάτες με σάλτσα και μαγιονέζα


Υλικά
1 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
5 αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα
1 κιλό μικρές πατάτες κομμένες στα τέσσερα
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
Ψιλοκομμένο Μαϊντανό για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Όταν μαραθούν αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε την
πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι λευκό και τέλος τις ντομάτες ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου 5 λεπτά και αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους να τηγανιστούν. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, 35-40 λεπτά με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν

Για να σερβίρουμε βάζουμε σε πιατέλα τις Πατάτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα και μαγιονέζα, γαρνίρουμε με μαϊντανό, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: