Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Κοτόπιτα Volta Koyzina

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φιλέτα κοτόπουλου
3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένο
300 γραμ. φέτα τυρί
4 πατάτες τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι μανιτάρια
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

1/2 κουταλάκι γλυκού Ταμπάσκο
2 αυγά χτυπημένα και 1 ασπράδι
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας. νερό
Λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια και τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το πράσο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μπόλ ανακατεύουμε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι , το πιπέρι, το ταμπάσκο και τις τριμμένες πατάτες.
Προσθέτουμε στο μίγμα τα κρύα πλέον τσιγαρισμένα κρεμμύδια με το πράσο, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και τα κομματάκια κοτόπουλου.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα ταψί βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και μέσα βάζουμε το μίγμα μας το απλώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε με το περίσσευμα από τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί βουτυρώνουμε και βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Περνάμε ότι περισσεύει κάτω από την πίτα και αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό.

Κάνουμε στο κέντρο τέσσερα κοψίματα για να φύγει ο ατμός και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η πίτα και από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: