Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Γαρίδες στο γκριλ Ωγκρατέν

Υλικά
6 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
24 μεγάλες γαρίδες ολόκληρο
1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °.
Βάζουμε το ψωμί σε κομμάτια στο μούλτι και το τρίβουμε σε χοντρά ψίχουλα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέστε το βασιλικό, το σκόρδο και το τριμμένο τυρί. Αναμιγνύουμε με λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Παίρνουμε τις γαρίδες, κάνουμε μια βαθιά τομή με ένα κοφτερό μαχαίρι στην πλάτη, ακριβώς κάτω από το κεφάλι, και κόψτε μέχρι κάτω ως την ουρά, περίπου στα μισά του κρέατος.
Ανοίξτε την τομή να ισιώσουν λίγο οι γαρίδες με τα δάχτυλά σας.


Γεμίζουμε την κάθε μια γαρίδες με λίγο από το μείγμα παναρίσματος, στη συνέχεια, βρέξτε τη κάθε μια με περίπου 1 κουταλιά κρασί. Τακτοποιήστε τις γαρίδες σε ένα ταψί και ψήστε στον φούρνου για 15 λεπτά μέχρι το μίγμα ψωμιού να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: