Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Κρεμώδης σούπα κάστανο

Υλικά
4 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μέτριο καρότο χοντροκομμένο
1 μικρό πράσο χοντροκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο χοντροκομμένο
4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
3 φλιτζάνια φρέσκα κάστανα ολόκληρα ψημένα
1 φύλλο δάφνης
1 κλαδάκι θυμάρι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το μπέικον σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να τσιγαριστή ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι βγει το λίπος του και το μπέικον να είναι σχεδόν τραγανό, 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, το σέλινο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 5-7 λεπτά.
Προσθέστε τον ζωμό, τα κάστανα, τη δάφνη, το θυμάρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα στο μισό καλύπτοντας ελαφρώς, μέχρι τα κάστανα είναι πολύ τρυφερά, περίπου 25 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
αφαιρέστε τη δάφνη.
Κάνουμε όλα τα λαχανικά πουρές σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο μίγμα. Επιστροφή στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι σούπα είναι ελαφρώς παχύ, περίπου 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: