Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Γαρίδες με ντομάτα και φέτα

Υλικά
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι γλυκού τριμμένη καυτερή πιπεριά
4 μέτριες ντομάτες, τριμμένο
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
16 μεγάλες γαρίδες
Αλάτι και πιπέρι
4 κομμάτια φέτα
1 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα Τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά.
Ανακατέψτε την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό, 3 έως 4 λεπτά.
Προσθέστε την ρίγανη, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, και τις ντομάτες να βράσουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει ελαφρώς, 12 λεπτά. Ανακατέψτε το δυόσμο και τις γαρίδες, το αλάτι και το πιπέρι βάλτε την φέτα. Ψήστε 3 έως 5 λεπτά.

Βάλτε τον χυμό από το λεμόνι και Γαρνίρετε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: