Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πίτσα με αυγά, ψητές πιπεριές, ελιές και ρόκα

Υλικά
Για την ζύμη
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. αλεύρι κίτρινο, σταρένιο
9 γραμ. μαγιά σε σκόνη
220 ml γάλα χλιαρό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη

Για γέμιση
Ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνι κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε λουρίδες
1/3 φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι στα τέσσερα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 1/2 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

4 μεγάλες κόκκινες ροδέλες κρεμμυδιού
4 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια ρόκα
1 φλιτζάνι μανιτάρια

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Με ένα πιρούνι αρχίζουμε να αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά έως ότου σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή και ελαστική ζύμη.
Επαναφέρουμε την ζύμη στο μπόλ σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 30' λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη μας.

Αφού έχουμε ετοιμάσει την ζύμη μας, αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
Λαδώνουμε ένα ταψί για πίτσα και στρώνουμε το φύλλο γυρίζοντας την πλευρά γύρο σαν ένα κορδόνι. Ψήνουμε στους 200ο για 10 λεπτά.

Για την γέμιση
Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και στρώνουμε επάνω τις
Πιπεριές, τις ελιές πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και το δεντρολίβανο, τα κομμένα μανιτάρια.
Τακτοποιήστε ροδέλες κρεμμυδιού να απέχουν μεταξύ τους και βάζουμε πάλι στον φούρνο για 7 λεπτά περίπου.
Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο και απαλά ρίξτε από 1 αυγό σε κάθε δακτύλιο κρεμμυδιού. Επιστροφή πίτσα στο φούρνο και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι τα αυγά να ψηθούν περίπου 6 λεπτά.

Πασπαλίζουμε πίτσα με αλάτι και πιπέρι και την ρόκα από πάνω πρίν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: