Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ψητά μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Υλικά
8 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι Βαλσάμικο ξύδι
1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 1/2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
1 μικρή πιπεριά καυτερή τσίλι
Αλάτι
1 κουταλιά σούπας λάδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε δυνατή φωτιά να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρέστε τυχόν αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, γυρίζοντας συχνά τα μπουτάκια στο υγρό, και μαγειρέψτε μέχρι το υγρό να μειωθεί σε ένα κολλώδες γλάσο.

Τακτοποιήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, αφαιρέστε τη σκελίδα σκόρδο και τσίλι από το υγρό, και με ένα κουτάλι ρίξτε το γλάσο πάνω στα μπούτια κοτόπουλου. Πρέπει να τα αλείψουμε και όχι σαν σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: