Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κρέμα αυγού με λευκό κρασί (Volta Koyzina)


Υλικά
Για κρέμα
5 αυγά κρόκους
2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

Για μπισκότα
1 πακέτο μπισκότα (Μιράντα)
1 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση
Τους κρόκους, τη ζάχαρη άχνη και το κρασί βάλτε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σε μπέν μαρί (πάνω από ατμό)
Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε μπολάκια και πασπαλίζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη βάζουμε στον φούρνο στο γκριλ να καραμελώσει η ζάχαρη.
Σε μίξερ ανακατεύουμε το ασπράδι αβγού μαζί με την άχνη. Ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο και κολλώδες γλάσο. Επειδή το ασπράδι μπορεί να προέρχονται από μικρό ή μεγάλο αυγό, δεν ρίχνουμε όλη την ποσότητα άχνης κατευθείαν, για να μην μας γίνει το γλάσο πολύ σφιχτό.
Αλείφουμε λίγο σε κάθε μπισκότο και πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε να στεγνώσει και αδειάζουμε την περισσευούμενη ζάχαρη.

Σερβίρουμε τα μπολάκια με την κρέμα και με ένα μπισκότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: