Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τηγανιτά πιτάκια με Σχοινόπρασο και αυγό


Υλικά
100 γραμ. αλεύρι
50 ml νερό
200 γραμ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 χτυπημένο αυγό τηγανητό και ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι γλυκού λάδι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πιπέρι


Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι και το νερό μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για 15 έως 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σχοινόπρασο, μανιτάρια ψιλοκομμένα, το αυγό, το λάδι, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φυλλαράκι .


Σε κάθε φυλλαράκι προσθέστε αρκετό μίγμα και στη συνέχεια, διπλώστε στο μισό. Πιέστε τις άκρες μαζί και γυρίζοντάς τις προς τα μέσα σφραγίζουμε το πιτάκι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε περίπου 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τηγανίζουμε το πιτάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και σερβίρουμε αμέσως με μια σάλτσα τσίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: