Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ψημένα μακαρόνια του αγρότη με τυρί

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια πένες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
1/2 φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 ° F.
Β5ράστε και στραγγίστε τα μακαρόνια.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καρότα και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ρίχνουμε τα μανιτάρια και το καλαμπόκι και βάζουμε ένα φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών και βράστε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέστε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Φέρτε σε σημείο βρασμού και βράστε 2 λεπτά (ανακατεύοντας συνεχώς).
Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε (ανακατεύοντας συνεχώς) 10 λεπτά.
Προσθέστε το τεμαχισμένο τσένταρ σιγά-σιγά και σιγοβράστε για 5 επιπλέον λεπτά, ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύουμε τα λαχανικά και την σάλτσα τυριών.
Μεταφέρουμε τα μακαρόνια σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίστε με τριμμένη φρυγανιά.

Ψήστε 20 λεπτά έως ότου η κορυφή είναι χρυσή καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: