Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μαρεγκάκια πορτοκαλιού

Υλικά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές σούπας σιρόπι πορτοκαλιού
1 λευκή σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση
Θερμάνετε τον Φούρνο στους 200 ° C.
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα ασπράδια μαζί σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει
Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να φτάνει τους 140 °.
Αφαιρέστε το μπολ από την φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτυπήστε στη υψηλή ταχύτητα έως ότου κρυώσει, περίπου 6 λεπτά Προσθέστε το εκχύλισμα και κτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Μεταφέρετε την μαρέγκα
σε ένα κορνέ που έχετε βάλει την Άκρη σε σχήμα αστέρι και σε μια λαδόκολλα σε ταψί φτιάξτε κορφές αστέρι. Ψήστε μέχρι οι μαρέγκες να είναι τραγανές και ξηρές, περίπου 2 ώρες. Απενεργοποιήστε τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν εντελώς οι μαρέγκες στο φούρνο.
Βυθίστε το κάτω μέρος τους στην λευκή σοκολάτα και ενώστε μαζί με μία άλλη μαρέγκα.

Αφήστε να στεγνώσουν πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: