Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Σούπα με ζαμπόν και πατάτας

Υλικά
3 1/2 φλιτζάνια πατάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε κύβους
1/3 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
1 -2 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κύβους και μαγειρεμένα
3 1/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή 3 1/4 φλιτζάνια ζωμό ζαμπόν
αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι

5 κουταλιές σούπας βούτυρο
5 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση
Βάλτε σε κατσαρόλα τις πατάτες, το σέλινο, το κρεμμύδι, το ζαμπόν και το ζωμό και να φέρτε σε βρασμό.
Μετά μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες προσθέστε αλάτι και το πιπέρι.
Σε ξεχωριστή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε να αραίωση και να διαλυθεί το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πήξει (4-5 λεπτά).
Προσθέστε το τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Ανακατέψτε το μείγμα τυριού με την σούπα και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. Σερβίρετε με ψημένες φέτες ψωμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: