Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Αλμυρή τάρτα Volta Koyzina


Υλικά
1 ζύμη τάρτα (δείτε εδώ)
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαγειρεμένο ζαμπόν
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
1 κουτί γάλα εβαπορέ
3 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°.
Σε τηγάνι σοτάρουμε το ζαμπόν και μετά τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε μέσα στην ψημένη τάρτα 1/2 φλιτζάνι τυρί, το ζαμπόν και τα κρεμμυδάκια.

Χτυπάμε μαζί το εβαπορέ γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να μπαίνει στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Παραλλαγή

Για να κάνετε μικρά ορεκτικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε ζύμη τάρτας και να ανοίξτε σε φύλλο.
Με μικρά πιατάκια κόβουμε σε κύκλους βάζουμε την ζύμη σε ανάποδα βουτυρωμένα πιατάκια να πάρουν το σχήμα και τα γεμίζουμε με το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται δροσερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: