Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Γαρίδες σχάρας πικάντικες

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές γλυκού μουστάρδας
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού λευκό πιπέρι
3 τσίλι
3/4 φλιτζάνια πάστα ντομάτας
1/3 φλιτζανιού κέτσαπ
3 κουταλιές σούπας ξίδι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
1 κιλό γαρίδες μη αποφλοιωμένες
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη, την ρίγανη, το πιπέρι, το τσίλι και σε ένα μύλο μπαχαρικών να τα κάνουμε σκόνη και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Ανακατέψτε σε πάστα, την κέτσαπ, το ξύδι, το λάδι, την μουστάρδα, και την σάλτσα σόγιας και πάστα σάλτσα.

Προσθέστε τις γαρίδες στο μπολ και ανακατέψτε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Ετοιμάζετε την ψησταριά ή ένα τηγάνι γκριλ σε υψηλή φωτιά.

Ψήνετε τις γαρίδες, περιχύνοντας συχνά με σάλτσα, μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 λεπτά. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: