Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μαριναρισμένη μπριζόλα στον φούρνο

Υλικά
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κόλιαντρο
1 κουταλιά σούπας σπόρους μάραθου
2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι σπασμένες
2 φρέσκα φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι (προαιρετικά)
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό φιλέτο μοσχάρι (Μπριζόλα χωρίς λίπος)
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε το πιπέρι, το κόλιανδρο, το μάραθο, το τσίλι και τα φύλλα δάφνης σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά,
ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να βγουν τα αρώματά τους, 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρετε τα αρωματικά σε μια σκληρή επιφάνεια τρίψτε τα με το κάτω μέρος από ένα βαρύ τηγάνι ή κυλώντας ένα μπουκάλι στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα ταψί.
Σε μπόλ προσθέτετε το κρασί, το ξύδι, το πετιμέζι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και χτυπήστε ελαφρά για να ενωθούν. Τρίψτε με το μίγμα την μπριζόλα παντού και τοποθετήστε το σε ένα πυρέξ μαζί με την μαρινάδα γυρίζοντας περιστασιακά, για 12 έως 24 ώρες.

Μια ώρα πριν το ψήσιμο στη σχάρα, μεταφέρετε την μπριζόλα σε ένα πιάτο σε θερμοκρασία δωματίου.
Μεταφέρετε την μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα και φέρτε ακριβώς σε σημείο βρασμού.

Ψήστε την μπριζόλα, στο γκριλ γυρίζοντας μία φορά και, ραντίστε με την μαρινάδα περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, 7 έως 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε την μπριζόλα σε λεπτές φέτες και σερβίρετε την σάλτσα από την κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: