Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένο σε γιαούρτι

Υλικά
Μίγμα πιπεριών
1/2 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκια γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/4 κουταλιά γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλάκια γλυκού χοντρό αλάτι
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα
2 κιλά χωρίς πέτσα κοτόπουλο χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους


Εκτέλεση
Βάλτε το μίγμα πιπεριών και πάπρικας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και αφήστε το μέχρι να πάρει την μορφή πάστας περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον τοματοπολτό, το σκόρδο, 2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και βάλτε το στην μαρινάδα ανακατέψτε καλά σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
Ετοιμάστε το μπάρμπεκιου περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μεταλλικά σουβλάκια και κρατήστε την μαρινάδα μέσα στο μπολ.
Ψήστε τα σουβλάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, γυρίζοντας περιστασιακά αλείφοντας κατά διαστήματα με την υπόλοιπη μαρινάδα ψήνοντας τα σουβλάκια, 10 έως 12 λεπτά συνολικά.

Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε πιατέλα με φέτες λεμονιού και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: