Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Εύκολο Κέικ σοκολάτας


Υλικά
150 γραμ. φιστίκια
150 γραμ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
300 γραμ. κουβερτούρα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κακάο
100 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γραμ. βούτυρο
6 αυγά ξεχωριστά τους κρόκους και ασπράδια
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα περνάμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε σε μπόλ την σοκολάτα κομματάκια το κακάο.

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν σταδιακά προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και στη συνέχεια αναμειγνύουμε με το μείγμα σοκολάτας-καρύδι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα.
Τέλος ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μείγμα.
 Χύστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί για κέικ και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου.

Στο τελικό γαρνίρουμε  την τούρτα με κρέμα σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: