Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ντιπ αντζούγιας με λαχανικά


Υλικά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 φιλέτα αντζούγιας, ξεπλένονται, χωρίς κόκαλα ψιλοκομμένες
Αλάτι
Λαχανικά, καρότα, σέλινο, ραντίτσιο, και ραπανάκια

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι το βούτυρο να αφρίσει. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 10 δευτερόλεπτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέστε αντσούγιες.


Μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να πολτοποιηθούν οι αντσούγιες με ένα ξύλινο κουτάλι, για 3-4 λεπτά. Συμπληρώνουμε με αλάτι και σερβίρετε αμέσως με μια ποικιλία από ωμά λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: