Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μικρά κέικ σοκολάτας

Υλικά
60 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας σκούρο ρούμι
3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι
180 γραμ. γλυκόπικρη σοκολάτα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
3 αυγά
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα 60 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ρούμι σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει και περιχύνουμε τη σοκολάτα και σιγά-σιγά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αδειάστε το μίγμα σε θήκη για 6 παγάκια βάλτε την στην κατάψυξη να παγώσει.   Ζεσταίνετε το φούρνο σε 250 °.
Αλείφουμε με βούτυρο έξι μικρά πυρέξ φορμάκια και πασπαλίστε με το αλεύρι αδειάζοντας όσο περισσεύει και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ζεσταίνετε το βούτυρο και γλυκόπικρη σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει λίγο βγάζουμε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, και τα αυγά με ένα μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πήξει, 3-4 λεπτά. Χτυπάμε το λειωμένο μίγμα σοκολάτας προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Βάλτε από το μίγμα και γεμίστε το 1/3 σε κάθε φορμάκι και τοποθετήστε από ένα παγάκι σοκολάτας στο κέντρο από κάθε ένα φορμάκι και πάνω συμπληρώστε με το μίγμα σοκολάτας.
Ψήνουμε μέχρι να πήξει, 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν 2-3 λεπτά.

Για να σερβίρετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: