Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Μοσχάρι κοκκινιστό με μανιτάρια

Υλικά
2 κιλά βόειο κρέας σε κομμάτια
Χοντρό αλάτι
2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια ντομάτας χυμό
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
Ψωμί


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα που βάζουμε να κάψει περνάμε τα κομμάτια κρέατος να τσιγαριστούν να θωρακιστούν από όλες τις μεριές και τα βγάζουμε σε πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν ξαναβάζουμε το κρέας, την δάφνη αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το κρασί αφήνοντας να πάρει μια βράσε ανακατεύοντας να ξεκολλήσει από τον πάτο όλη η γεύση.
Βάζουμε πρώτα τον πελτέ ανακατεύοντας να τσιγαριστή για μισό λεπτό και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και πιπέρι και βάζουμε αν χρειάζεται νερό.
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Σε τηγανάκι βάζουμε ½ κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα καρύδια να βγάλουν τα αρώματα τους και τα ρίχνουμε στο κρέας 5 λεπτά πρίν τελεύσουμε το ψήσιμο.

Σερβίρουμε με πιλάφι και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: