Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Κόκκινη σούπα με γιαούρτι


Υλικά
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κεφάλια παντζάρια καθαρισμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
½ κουταλάκι γλυκού Πάπρικα γλυκιά
3 -4 κουταλιές σούπας λάδι
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι
1 κουταλιά σούπας άνηθο


Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και με λίγο λάδι τα μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα.
Διαλύουμε τον κύβο ζωμό σε λίγο ζεστό νερό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα συμπληρώνουμε με το νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα παντζάρια.
Ρίχνουμε την πάπρικα, αλάτι , το πιπέρι και το λάδι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και ψιλοκομμένο άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: