Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κεφτεδάκια στον φούρνο από κιμά με πουρέ και φρυγανιά

Υλικά
½ φλιτζάνι γάλα
2 φέτες λευκό ψωμί σάντουιτς
1½ λίβρες κρέας έδαφος ή χοιρινό
2 φλιτζάνια πουρέ πατάτας
⅔ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι φρυγανιά

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα πάνω από το ψωμί σε ένα μπολ αφήστε να μουλιάσει για 10 λεπτά. Πιέστε το ψωμί να στραγγίξει το γάλα πετάμε το γάλα. Τοποθετήστε το ψωμί σε ένα μπολ και τα
ανακατεύουμε με τον κιμά, τον πουρέ, τον μαϊντανό, τα αυγά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε το μίγμα σε μπάλες και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξουν.

Σε πιάτο βάζουμε την φρυγανιά παίρνουμε τα κεφτεδάκια τα περνάμε από την φρυγανιά και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200 για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: