Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μπιφτέκια με αυγό αλά Volta Koyzina

Υλικά
6 ολόκληρα αυγά βρασμένα σφικτά
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κιλό χοιρινό κιμά
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
2 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
¼ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα 6 αυγά σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με νερό και βάλτε να βράσουν.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν για 6 λεπτά Στραγγίστε τα αυγά, και καθαρίστε τα από τα.

Ανακατέψτε τον κιμά, με μουστάρδα,  με το νισεστέ, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθούν. Χωρίστε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη, και καλύψτε με αυτό γύρω από κάθε μαγειρεμένο αυγό μέχρι να καλύψετε πλήρως.
Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε.
Ανακατέψτε το χτυπημένο αυγό με το γάλα σε ένα μπολ, το αλεύρι σε ένα άλλο και την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
Περνάμε κάθε αυγό από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος απ’ την φρυγανιά.

Τηγανίζουμε καθένα μέχρι να ροδίσουν να ψηθεί το κρέας, περίπου 7 λεπτά. Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν για λίγο, και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: