Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Κεφτέδες ρυζιού

Υλικά
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 1/3 φλιτζ ρύζι Αρμπόριο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
120 γραμ. προσούτο ψιλοκομμένο
120 γραμ. μοτσαρέλα, κιμά
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι Αλεύρι
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντας, περίπου 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το 1/2 κούπα ζωμό μαγειρεύοντας και ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί το ζωμό.
Επαναλάβετε έως ότου όλο το ζωμό να χρησιμοποιηθεί και το ρύζι να είναι σπυρωτό, περίπου 40 λεπτά.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ ανακατεύετε με το προσούτο, την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και πιπέρι. Χρησιμοποιώντας βρεγμένα χέρια, πλάθουμε με το μείγμα ρυζιού σε κεφτέδες ρολά μεταφέρετε σε ένα ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Ρίχνουμε λάδι σε ένα βάθη τηγάνι ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά. Τοποθετήστε το αλεύρι, τα αυγά, και την φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά ρηχά μπολ.
Παίρνουμε τους κεφτέδες και τους περνάμε από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: