Υλικά
½ λίτρο γάλα φρέσκο
βανίλια σε σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο
180 γρ. Ζάχαρη
2 αβγά
4 κρόκοι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα, σε χαμηλή φωτιά, δεν το βράζουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και το αφήνουμε να ηρεμήσει
για 15 λεπτά.
Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια, σε σχήμα κώνου. Αν θέλουμε,
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκείνα μίας χρήσης. Προθερμαίνουμε το φούρνο,
στους 180 C.
Διαλύουμε, σε ένα τηγανάκι 60 γρ. ζάχαρη, με 3-4 κ.σ. νερό
και το χυμό λεμονιού. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή.
Ανακατεύουμε για 3-4
λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμελώσει. Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας στα
φορμάκια.
Τοποθετούμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μία
λεκάνη. Τα χτυπάμε, με σιρμά ή με μίξερ, μέχρι
το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, στο μείγμα, ανακατεύοντας
συνέχεια.
Αφού η κρέμα μας γίνει απαλή και ομοιογενής, τη μοιράζουμε
στα φορμάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί, με 3-4cm ζεστό νερό.
Τοποθέτουμε το ταψί, στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε
σε μπεν μαρί, γα 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήνουμε να παγώσουν και ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου