Υλικά
για τα αχλάδια
4 αχλάδια
500 ml κόκκινο κρασί
70 γραμ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
4-6 γαρύφαλλα
για τη σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι τους.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα αχλάδια μας και τα σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.
Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη μαζί μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε ένα αχλάδι σε κάθε άτομο, βάζοντας σαντιγί σε πιάτο, το αχλάδι όρθιο και περιχύνοντας με τη σάλτσα που έχει απομείνει από το βράσιμο.
για τα αχλάδια
4 αχλάδια
500 ml κόκκινο κρασί
70 γραμ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
4-6 γαρύφαλλα
για τη σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, χωρίς να κόψουμε το κοτσάνι τους.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα αχλάδια μας και τα σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε την κανέλλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.
Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη μαζί μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε ένα αχλάδι σε κάθε άτομο, βάζοντας σαντιγί σε πιάτο, το αχλάδι όρθιο και περιχύνοντας με τη σάλτσα που έχει απομείνει από το βράσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου