Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης με σοκολάτα

Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης
8 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας αλάτι
½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Βάλτε την Ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια-υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει μια υγρή, χρυσή καραμέλα. Προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης και έπειτα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο απορροφάται πλήρως από την καραμέλα.  

Ανακατεύετε το αλάτι, και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα σε μια λαδόκολλα απλώστε για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια να σπάσει σε μικρά κομμάτια.


Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και περνάμε τα κομμάτια από την μία πλευρά στην σοκολάτα τα βάζουμε σε λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φιστίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: