Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Φιλέτο ψαριού με ζεστό Δενδρολίβανο και σάλτσα Ελιάς

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα ψαριού με το δέρμα
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένες
1 κουταλιά σούπας φρέσκο δεντρολίβανο (τα φύλλα)
1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.

Περνάμε το ψάρι με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε από την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, μέχρι το δέρμα γίνει χρυσή καφέ και τραγανό, περίπου 5 λεπτά.
Γυρίστε τα ψάρια και προσθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές και το δεντρολίβανο.
Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι τα φιλέτα ψαριού πάρουν χρώμα περίπου 3 λεπτά.

Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και ανακινήστε για να ενσωματωθεί. Μοιράστε τα ψάρια σε πιάτα και με κουτάλι βάλτε την ζεστή βινεγκρέτ από πάνω.  Σερβίρετε με πατάτες και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: