Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Καραμέλες Αμύγδαλου

Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¾ φλιτζανιού σιρόπι γλυκόζης
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 πορτοκάλι ξύσμα

Εκτέλεση
Ετοιμάστε περίπου 30 μίνι θήκες μάρφιν και ψεκάστε το καθένα με λιωμένο βούτυρο.
Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι γλυκόζης σε μια  κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, για να πάρουν μια βράση.
Μαγειρεύετε χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 250 ° Αφαιρέστε από την φωτιά και ανακατέψτε με αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι, γεμίστε κάθε μίνι θήκη με το μείγμα καραμέλας.
Αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: