Αν έχετε λεμόνια περίσσευμα και θέλετε να κρατήσετε για τον
κερό που δεν υπάρχουν φρέσκα να ένας τρόπος να κάνετε πάστα λεμονιού και να την
χρησιμοποιήστε στα φαγητά σας.
Μπορείτε να την χρησιμοποιήστε σε μαρινάτες στο αρνί, για κοτόπουλο
ή για κουνέλι, με πατάτες αλλά και για σούπες.
Κανονικά πρέπει να ξεπλύνετε την παστή λεμονόφλουδα αν την
προσθέσετε, κομμένη σε λουριδάκια, σε σαλάτες, πιλάφι και γέμιση πουλερικών.
Στις μαρινάδες όμως την βάζω όπως έχει και δεν προσθέτω άλλο αλάτι. Η νοστιμιά
που δίνουν τα παστά λεμόνια, σε ό,τι φαγητό και να τα προσθέσετε, είναι
μοναδική.
Υλικά
περίπου 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
1-1½ φλιτζάνι χυμό
λεμόνι
και λίγο ελαιόλαδο για την επιφάνεια
6-7 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε βάζα βάζουμε στρώσεις λεμόνια και αλάτι μέχρι να γεμίσει
μέχρι το χείλος.
Συμπληρώνουμε με λεμόνι, βάζουμε λίγο λάδι και κλείνουμε
καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου