Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Νόστιμη μους σοκολάτα


Υλικά
220 γραμ. μαύρη σοκολάτα
50 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ρούμι
4 αυγά και 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση
Σε μπέν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα 5 ασπράδια σε μαρέγκα.
Όταν η σοκολάτα έχει διαλυθεί, βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύετε σιγά σιγά τους 4 κρόκους αυγών χτυπημένους.

Προσθέστε το ρούμι και μετά ανακατεύετε
Με την μαρέγκα σιγά να μην χάσει τον αέρα της.
Τέλος, προσθέστε μια πρέζα αλάτι

Αφήνετε τουλάχιστον τέσσερις ώρες για να κρυώσει στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: